Αγωνιζόμαστε για: Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ. Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες...

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ζωντανά από το ΣΠΙΘΑ TV η ομιλία Tου Μίκη Θεοδωράκη στην ΝΑΟΥΣΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 - 6 - 2011 στις 19:30'

ΤΟ  ΣΠΙΘΑ TV 


σε συνεργασία με την ΣΠΙΘΑ Αλεξάνδρειος Βέροιας  ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ  την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 - 6 - 2011  από την ΝΑΟΥΣΑ την ομιλία Tου Μίκη Θεοδωράκη στις 19:30'

θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. και ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ VIDEO - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Κ.Α.Π. "ΣΠΙΘΑΣ" του Μίκη Θεοδωράκη

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ 

ΔΕΊΤΕ  όλη την 1η πανελλήνια συνδιάσκεψη της ( Κ.Α.Π. ) Κίνηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  "ΣΠΙΘΑ"  του Μίκη Θεοδωράκη 

σε video  από το ΣΠΙΘΑ TV 


μας συγχωρείτε για την κακή ποιότητα εικόνας αλλά όταν αποκτήσουμε τα μέσα θα βελτιωθούμε

Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ζητήσουμε βοήθεια από όποιον ξέρει από multi media και γενικά από live streaming ούτος ώστε να δημιουργηθεί μία μεγάλη ομάδα που θα αναπτύξει το ΣΠΙΘΑ TV και την υπαρχουσα ιστοσελίδα για να υπάρξει  μία καλύτερη ενημέρωση και προβολή της ΣΠΙΘΑΣ  αλλά και όλου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  πρός τον λαό που θέλει από όλους μας να μάθει την ΑΛΗΘΕΙΑ. 

ΤΗΛ. επικοινωνίας 6972531319

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Η μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση στην κρίση, για
να αποφύγουμε το ματοκύλισμα

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Konstantakopoulos.blogspot.com

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, κυρίως, οι βουλευτές
του ΠΑΣΟΚ (ή όσοι, ενδεχομένως, σκέφτονται να
ψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ή να τη στηρίξουν),
βρίσκονται ενώπιον ιστορικού διλήμματος, μετά τη
μεγαλειώδη, ειρηνική «εξέγερση» του ελληνικού λαού
την 5η Ιουνίου, αντάξια των μεγάλων δημοκρατικών
και επαναστατικών παραδόσεων της Ελλάδας. Με
την εξέγερση αυτή οι ¨Ελληνες πολίτες ανακάλεσαν
ουσιαστικά την εντολή, στη βάση της οποίας κυβερνά
η σημερινή κυβέρνηση. Τώρα, ο ελληνικός λαός και η
Ιστορία θέτουν τους βουλευτές αυτούς (και εμμέσως τον
Πρόεδρο) ενώπιον του εξής διλήμματος:

Θα δώσουν την ευκαιρία στον ελληνικό λαό, έστω
και την υστάτη, να λάβει με δημοκρατικό τρόπο, με
δημοψήφισμα, την κρισιμότερη απόφαση για το μέλλον
του, αν δηλαδή επιθυμεί τη συνέχιση ή τη διακοπή της
πολιτικής του Μνημονίου;

‘Η θα επιμείνουν σε μέτρα και πολιτικές που οδηγούν,
αργά ή γρήγορα, αλλά με μαθηματική ακρίβεια, σε
λουτρό αίματος τη χώρα;

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την
κυβέρνηση και όσοι ενδεχομένως θα τη στήριζαν, έχουν
ακόμα στα χέρια τους το κλειδί του ελληνικού, ίσως και
ευρωπαϊκού μέλλοντος και των ειρηνικών εξελίξεων στη
χώρα. Αλλά δεν θα το έχουν για πολύ ακόμα.

Η προοπτική της σύγκρουσης

Ελπίζει κανείς να διαφυλαχθεί μέχρι τέλους ο
παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας της διαμαρτυρίας.
Κυβέρνηση και κράτος απέφυγαν προς το παρόν
μαζική καταστολή ή τις συνηθισμένες σε προηγούμενες
διαμαρτυρίες προβοκάτσιες. Ϊσως ελπίζουν εκτόνωση.
Δύσκολα όμως τη φαντάζεται κανείς. Αντιθέτως, στη
δυναμική της κατάστασης, πολύ πιο εύκολα μπορεί να
εγγραφεί κάποια στιγμή μια βίαιη σύγκρουση.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

οι ΣΤΟΧΟΙ της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

Αγωνιζόμαστε για:
  1. Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
  2. Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.
  3. Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.
  4. Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
  5. Να συνάψουμε Δάνεια και Επικερδείς Συμφωνίες με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους..
  6. Να διεκδικήσουμε το status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και με την επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν οριστικά από τα βάρη των εξοπλισμών.
  7. Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της Χώρας.
  8. Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ.
  9. Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς που να εξασφαλίζουν το Πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας.  Και τέλος
  10. Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης-Κοινωνικής Ανόρθωσης-Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού-κοινωνικού-μορφωτικού και πολιτικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στον διεθνή χώρο. 
  Η Λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Τυπώστε το και μοιράστε το 

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λαέ της Θεσσαλονίκης!

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας
ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, 
Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος.

Και μετά ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», ας βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί.
   Γι' αυτό το λόγο κι εμείς διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα: Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ΝΑΙ σ' αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας.

Από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που

Η Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη από την Θεσσαλονίκη απο το ΣΠΙΘΑ TV

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/6/2011 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

 

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα  που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι. 

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα,  7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

o ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στην πλατεία Αριστοτέλους στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 9/6/2011 στις 7μ.μ.

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει τώρα στη Θεσσαλονίκη.



Η φωνή του προδομένου ελληνικού λαού, ενώνεται με τη φωνή του Μίκη Θεοδωράκη, ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, και υψώνεται για να ακουστεί ως τα πέρατα της Ευρώπης και όλου του πλανήτη.

Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μυλόπουλος και η Τιμητική Επιτροπή από εξέχοντες Θεσσαλονικείς, καλούν τον Μίκη Θεοδωράκη σε ανοιχτή συγκέντρωση-συλλαλητήριο, με σύνθημα ΟΧΙ  στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ στο ξεπούλημα, ΟΧΙ στην ξένη εξάρτηση.  Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν, ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Βασίλης Πολυμένης, Επίκουρος καθηγητής του Α.Π.Θ. της Χρηματοοικονομικής, ο Νότης Μαριάς, Αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, Πανεπιστημίου Κρήτης,  ο Κώστας Ζουράρις, Πολιτειολόγος, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και ο Μίκης Θεοδωράκης

Στην Τιμητική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Βούλα Πατουλίδου, Πόπη Μοσκώφ, Κωστής Γκορτζής (Ναύαρχος), Νίκος Παρασκευόπουλος  (καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ.).

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και σε όλες τις πλατείες σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ σπίθες σε όλη την χώρα μετέχουν από την αρχή στις εκδηλώσεις που γίνονται στις πλατείες στην Ελλάδα.
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών άνοιξε πρώτη πριν από έξι μήνες την προοπτική για μια καινούρια ανεξάρτητη ιδεολογική πορεία. Έθεσε τα θεμέλια για την οριστική και τελεσίδικη λύτρωση του Ελληνικού Λαού με στόχο το μετωπικό χτύπημα στην ξένη εξάρτηση και στο πολιτικό-οικονομικό Σύστημα Εξουσίας. Επέλεξε την Τακτική της εξόδου από το Σύστημα προτείνοντας την Στρατηγική της μαχητικής και ειρηνικής παλλαϊκής ενότητας. Συνόψισε σε τρεις Στόχους που θα πρέπει να εμπνέουν την πορεία του ενωμένου Λαού προς τα εμπρός, τις μεθόδους που θα ακολουθήσει και τη μορφή της Λαϊκής Εξουσίας που θα οικοδομήσει: Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Πατριωτική Αναγέννηση.

Γνωρίζουμε ότι στο ξεκίνημα του γενικού ξεσηκωμού θα υπάρξουν πολλά παράλληλα ρεύματα, ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Θα πρέπει να σεβαστούμε αυτή την παράλληλη και ανεξάρτητη πορεία, με τη βεβαιότητα ότι όσο θα πηγαίνουμε όλοι μαζί προς τον κοινό στόχο, τόσο θα συγκλίνουμε, θα συνεργαζόμαστε, έως ότου κάποια στιγμή συνενωθούμε σε ένα κοινό ρεύμα χωρίς πρώτους και δεύτερους αλλά ισότιμους, ώστε από τη σύνθεση των ανεξάρτητων ρευμάτων να διαμορφωθεί η Παλλαϊκή Ενότητα.

Ποια μορφή θα πάρει τελικά; Αυτό θα κριθεί μέσα στη ζωή έχοντας πρώτα ζυμωθεί μέσα στις ιστορικές συνθήκες, που προς το παρόν παραμένουν για όλους απρόβλεπτες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και σε κάθε πλατεία σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

* Μίκης Θεοδωράκης

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι αυτά που
έκανε ο καγκελλάριος Μπρούνινγκ σε μας το
1930. Θα προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, λέει ο
διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου IFO στο
τελευταίο τεύχος του Σπήγκελ, τρομαγμένος κι
αυτός με την τερατώδη κοινωνική δυναμική που
αναπτύσσει ο νεοφιλελευθερισμός (οι μόνοι που
δεν την αντιλαμβάνονται, είναι τα απερίγραπτα
οικονομικά «επιτελεία», τρομάρα τους, και των δύο
μεγάλων ελληνικών κομμάτων).

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, λίγο πριν πέσει, και με τη
συνδρομή δυστυχώς και της Νέας Δημοκρατίας, που
κατά τα άλλα λέει όχι στο Μνημόνιο (!), να υλοποιήσει
τη δεύτερη φάση του, την «αρπαγή της Ελλάδας»
δηλαδή, με τη λεηλασία της περιουσίας του ελληνικού
λαού («αποκρατικοποιήσεις»), που οι Δανειστές θέλουν
να προηγηθεί της χρεωκοπίας.

Την ίδια ώρα, ο «πόλεμος για την αναδιάρθρωση» του
ελληνικού χρέους κινδυνεύει να παροξύνει την κρίση
μιας ΕΕ, που απειλείται μεσοπρόθεσμα, ανίκανη να

VIDEO η συγκέντρωση στα προπύλαια 31-5-2011 ΟΛΟΚΛΗΡΗ από το ΣΠΙΘΑ TV



ΣΙΓΆ ΣΙΓΑ προσπαθούμε να φτιάξουμε το κανάλι
Κάναμε την πρώτη μας προσπάθεια στην συγκέντρωση που έγινε στα Προπύλαια και την μεταδώσαμε live ολόκληρη.
Δυστυχώς στην αρχή προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα με τον ήχο που το λύσαμε λίγο μετά και έτσι δεν έχουμε όλη την ομιλία από την αρχή του ΜΙΚΗ.
ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΆΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΊΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΣΎΝΔΕΣΜΟ 

H ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Ευχαριστούμε πολύ.

Να σημειώσουμε ότι την live μετάδοση από το κανάλι μας  την παρακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνήγορος του πολίτη ή των τραπεζών; ‘Όταν το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει τα «σκάνδαλα» του συνδικαλισμού!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

  To ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα για να έρθει στην εξουσία, έκανε ότι μπορούσε για να το διαφθείρει και, τώρα, έρχεται να χρησιμοποιήσει την όποια, υπαρκτή ή ανύπαρκτη διαφθορά του, στον πόλεμο που διεξάγει, κατ΄επιταγήν της τρόικας, εναντίον του ελληνικού κράτους!

Πέρυσι, τα ωρυόμενα ΜΜΕ της διαπλοκής και το «Κόμμα του Μνημονίου» έλεγαν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ενάμισυ ή δύο εκατομμύρια πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι κοπρίτες, κατά το ύφος και ήθος που επέλεξε ο αντιπρόεδρος του κ. Παπανδρέου. ‘Εγινε απογραφή και τι μάθαμε; Οι πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι ήταν, 384.000 (περιλαμβανομένων των δικαστικών), οι συμβασιούχοι περίπου 55.000, οι ιερείς 13.000, περίπου 20.000 διάφοροι αιρετοί άρχοντες (αυτοδιοίκηση) και μετακλητοί υπάλληλοι Βουλής/κυβέρνησης και 180.000 το προσωπικό στρατού και σωμάτων ασφαλείας. Η Ελλάδα είναι τελευταία μεταξύ των κρατών του ΟΟΣΑ σε αριθμό απασχολούμενων και σε όγκο μισθοδοσίας δημοσίων υπαλλήλων (παρόλο που χρειάζεται μεγάλες ένοπλες δυνάμεις).

Επρόκειτο για ξεγυρισμένη και θρασύτατη απάτη, που στήθηκε για να απομονωθούν και να χτυπηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρασύτατη, γιατί, ανεξαρτήτως αριθμού υπαλλήλων και αποδοχών τους, αν κάποιος ευθύνεται για την κατάσταση του δημοσίου είναι αυτοί που, αφού κατέστρεψαν την Ελλάδα, υποδύονται τους σωτήρες της. Δεν άσκησαν εξουσία οι γραμματείς και οι κλητήρες στη χώρα, εξουσία άσκησαν επί δεκαετίες οι Παπανδρέου, Πάγκαλοι, Παπακωνσταντίνου και οι όμοιοί τους από το άλλο κόμμα αναξίας. Επί των ημερών τους, οι λίγοι, είναι αλήθεια, υπάλληλοι που επεχείρησαν να

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΟΡΑΝ συνέντευξη στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο

XΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΡΟΥΖΒΕΛΤ Ή ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ευρωζώνη θα τιναχτεί στον αέρα χωρίς πολιτική λύση και ομοσπονδιακή Ευρώπη



“Μάτι” του σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και συγγραφέας πολλών βιβλίων Francois Morin θεωρείται ένας από τους καλύτερους Γάλλους ειδικούς στον πολύ δύσκολο τομέα της χρηματοπιστωτικής. Μιλήσαμε μαζί του για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια διακυβεύματα της ελληνικής κρίσης.


Eρ. Γίνεται μεγάλη συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Απ. Συγκρούονται εντονότατα δύο απόψεις με τελείως αβέβαιο αποτέλεσμα και πιθανώς σοβαρότατες συνέπειες. Οι οικονομολόγοι βλέπουν χρέος αυξανόμενο ταχύτερα από το ΑΕΠ, αύξηση ποσών αποπληρωμής και τόκων. Ο προϋπολογισμός γονατίζει. Το ελληνικό χρέος δεν είναι υποστηρίξιμο. Το ίδιο λένε αγορές και οίκοι αξιολόγησης και σειρά μεγάλων, πολύ κερδοσκοπικών φορέων. Αυτοί πόνταραν πολλά στην

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

για τα αναδρομικά για τη σύνταξη που του καταβάλλονται Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση μέσω του δικηγόρου του Κ. Σαμαρτζή

Ας ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΑΡΝΗΤΙΚΉ ΕΝΤΎΠΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΉΣΟΥΝ ΑΚΈΡΑΙΟ ΤΟ ΥΠΆΡΧΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ ΣΕ ΒΆΡΟς ΤΟΥ ΛΑΟΎ ΚΑΙ ΥΠΈΡ ΤΩΝ ΞΈΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ
 Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΉ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΊΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΉΘΕΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η ανακοίνωση του δικηγόρου του κ. Θεοδωράκη, Κ. Σαμαρτζή, έχει ως εξής:

Δημοσιεύματα αποδίδουν στον Μίκη Θεοδωράκη ότι ενεργεί δικαστικά για τη διεκδίκηση αναδρομικών ως συνταξιούχος βουλευτής, σε περίοδο που η χώρα διέρχεται δεινή οικονομική κρίση. Τα δημοσιεύματα αυτά, όπως είναι διατυπωμένα, δημιουργούν αρνητική εντύπωση, η οποία είναι άδικη διότι δεν απεικονίζεται ορθά η πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι:
1. Ο συνθέτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως δικαιούται (αλλά και πράττει) κάθε Έλληνας πολίτης, σε άσκηση δικαιώματος που είχε ήδη αναγνωριστεί από αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων σε προηγηθείσες υποθέσεις.
2. Η αίτηση κατατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2009, δηλαδή προτού εκδηλωθεί στη χώρα η οικονομική κρίση και σε περίοδο που δεν υπήρχε υποψία για την ύπαρξη και το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως αυτό αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα.
3. Η απόφαση του Δικαστηρίου ακολούθησε τη μέχρι τότε νομολογία.
4. Μέχρι σήμερα, ουδέν ποσό έχει καταβληθεί σε συμμόρφωση με την εκδοθείσα απόφαση.
Είναι αυτονόητο ότι, υπό τις τρέχουσες, δραματικές, οικονομικές εξελίξεις, εάν ποτέ το Δημόσιο καταβάλει στον συνθέτη οποιοδήποτε ποσό για τον λόγο αυτό, τότε αυτό θα επιστραφεί άμεσα

Μίκης Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε κόμμα»



Απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια
(εκτός χειρογράφου)

«…Η μεγάλη διαφορά που χωρίζει τους ανεξάρτητους Έλληνες, δηλαδή όλους εμάς από τις δυνάμεις του συστήματος, έγκειται στο γεγονός ότι για όλες τις δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες στο σύστημα δεν υπάρχει λύση. Γιατί πολλοί μας λένε να γίνουμε κόμμα και να πάρουμε μέρος στις εκλογές. Τι να κάνουμε λοιπόν; Να πάρουμε 15-20%, να βγάλουμε 10-15 βουλευτές να πάνε στα ορεινά, και τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεχίζουν την ίδια πολιτική του ξεπουλήματος της χώρας, κι εμείς θα ανεβαίνουμε στο βήμα όπως κάνει τώρα και η αριστερά. Την ώρα που θα ανεβαίνουμε, θα αδειάζει η αίθουσα και άλλος να βλέπει, άλλος ν' ακούει και έτσι θα λένε αυτοί, α κυβερνάμε, ξεπουλάμε αλλά είμαστε δημοκράτες. Έχουμε και αντιπολίτευση. Όχι φίλοι μου, δε θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Θα μας βρουν απέναντι. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ θα κάνουμε, πρέπει να το καταλάβετε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Να το καταλάβετε αυτό...»

Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ